Wie vind jij een echte onderwijshacker?

SURF vraagt mbo-, hbo- en wo-instellingen voor het derde jaar op rij om de mensen aan te wijzen die het verschil maken in onderwijsinnovatie: de onderwijshackers. Op 6 november ontvangen de winnende onderwijshackers een SURF Onderwijsaward tijdens de SURF Onderwijsdagen 2018.

Op zoek naar onderwijshackers

Tot en met 29 juni 2018 kan je een ander óf jezelf nomineren als onderwijshacker. Onderwijshackers zijn mensen die met behulp van ICT verandering en innovatie in het onderwijs mogelijk maken en het naar een hoger plan tillen. Op deze manier vormt zich een schat aan voorbeelden van personen en initiatieven die op creatieve en innovatieve wijze ICT en middelbaar/hoger onderwijs aan elkaar verbinden.

Nieuwe opzet: jouw stem telt!

Aan het begin van het nieuwe collegejaar kan je met een instellingsaccount per categorie een stem uitbrengen op jouw favoriet. Een vakjury, bestaande uit Paul Rullmann (voorzitter van SURF), Christien Bok (SURFnet) en drie winnaars van 2017: Pieter Cornelissen, Jacco Jasperse en Felienne Hermans, bepalen de uiteindelijke winnaars. Per categorie kiezen zij de winnaar uit de shortlist van drie kandidaten met de meeste stemmen. Tijdens een feestelijk diner op de SURF Onderwijsdagen vindt de uitreiking van de SURF Onderwijsawards 2018 plaats.

Categorieën

De SURF Onderwijsawards worden uitgereikt aan onderwijshackers in de volgende 5 categorieën:

  • Bestuurders: CvB-leden die ruimte bieden voor onderwijsinnovatie en het gebruik van ICT daarbij actief aanmoedigen
  • Onderwijsadviseurs: adviseurs die vanuit onderwijskundig perspectief de brug slaan tussen onderwijs en ICT
  • ICT-professionals: professionals die vanuit de ICT-afdeling verbinding leggen met onderwijsinnovatie
  • Docenten: pioniers die onderwijsinnovatie met ICT toepassen in de praktijk
  • Studenten: jonge talenten die zich actief inzetten voor onderwijsinnovatie en met ICT een actieve bijdrage leveren aan hun eigen onderwijs

Meer informatie

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties

Gerelateerde artikelen