UPDATE - webinar: hoe verplaatsen we ons onderwijs naar online?

Nu alle hogescholen en universiteiten hebben besloten om de komende weken geen onderwijs op locatie te geven is er een grote vraag naar expertise en faciliteiten op het gebied van online onderwijs. De SIG Media & Education organiseert daarom op woensdagmiddag 18 maart in samenwerking met de Universiteit van Nederland een webinar over het onderwerp: "hoe verplaatsen we ons onderwijs naar online?"

Van offline naar online

De maatregelen van het kabinet hebben ervoor gezorgd dat instellingen in rap tempo hun onderwijs online zijn gaan aanbieden. Zo is de coronacrisis een katalysator van digitalisering maar hebben we allemaal te maken met dezelfde urgente vragen. Welke didactische handvatten heb ik? Welke tools zijn geschikt? En hoe zorg ik ervoor dat ik iedereen mee krijg? Om deze vragen te bespreken organiseert de SIG Media & Education in samenwerking met de Universiteit van Nederland een webinar over online onderwijs.

Webinar: hoe verplaatsen we ons onderwijs naar online?

Ben jij bijvoorbeeld ondersteuner/ICTO-er/Instructional Designer of e-coach, en ben je op zoek naar informatie en ervaringen? Dan is dit webinar geschikt voor jou! Tijdens dit webinar presenteren diverse instellingen welke stappen zij hebben ondernomen sinds de maatregelen, welke tools/software zij daarbij inzetten en hoe ze de docenten mee krijgen. Ook zullen we praten over hoe we de komende tijd kennis en materialen met elkaar kunnen delen. Tijdens het webinar kunnen de deelnemers vragen stellen aan de sprekers via de chat.

Programma

  • Welkom en introductie door moderator Zac Woolfit (Hogeschool Inholland)
  • Hilke van Nassau, Tilburg University (10 min)
  • Erik Boon, Vrije Universiteit Amsterdam (10 min)
  • Jantine te Molder, Hogeschool Saxion (10 min)
  • Vragen en discussie, onder leiding van Zac Woolfit (30 - 45 min)
  • SURF Communities en Vraagbaak Online Onderwijs door Annette Peet van SURF (5 min)
  • Wrapup door SIG voorzitter Martijn Hoeke, Hogeschool Van Hall Larenstein (5 min)

Hoe doe ik mee?

Op woensdag 18 maart beginnen om 13:30 met het online webinar "hoe verplaatsen we ons onderwijs naar online?". Het programma duurt naar verwachting tot 15:00.

Gebruik de volgende link om je aan te melden: https://edu.nl/96uen

Mocht je 18 maart niet kunnen deelnemen, wees niet getreurd: de opname zal na afloop online beschikbaar gesteld worden. We hopen je te bereiken op 18 maart! Heb je vragen over het seminar? Stel ze dan onder dit bericht!

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties

Gerelateerde artikelen