Ga naar 'Learning Spaces'

Alle artikelen van Learning Spaces

152 artikelen

 1. A virtual tour of four advanced hybrid learning spaces

  On March 16th colleagues from 4 higher education institutes gave virtual tours of their technology rich learning spaces during a Media and Learning session. Colleagues from KU Leuven, Imperial College London, Oulu University of Applied Sciences in Finland and the University of Amsterdam. Are you interested in what the future of higher education might look like?

 2. Terugblik naar de open dag Future Learning Spaces

  Op 29 maart vond de Future Learning Spaces open dag plaats, georganiseerd door de SIG Learning Spaces van SURF en het project Future Learning Spaces van de UU. De dag was gericht op de Future Learning Spaces die binnen de UU zijn ontwikkeld en op het hybride onderwijs dat daarbij hoort.

 3. It's gonna be EPIC!

  Over twee maanden is het zover, de Educational Pioneers and Innovators Conference(EPIC)! Vanaf 30 mei zal het in de Van Nelle fabriek in Rotterdam drie dagen lang bruisen van onderwijsinnovatie. Eindelijk kunnen we elkaar weer ontmoeten, spreken, uitdagen en enthousiasmeren.

 4. Congres Innovative Learning Spaces Summit in NL 14-16 sept 2022

  Save the dates 14-16 september 2022 Voor de 7de keer wordt dit internationale congres inzake Innovative Learning Spaces georganiseerd. En ditmaal in Amsterdam. 

 5. Onderzoek naar Hybrid Virtueel onderwijs vanuit Inholland, een leestip!

  Afgelopen 1,5 jaar zijn er veel Hybride classrooms ontwikkeld in Nederland en hebben docenten en technici er ervaring mee opgedaan. Gelukkig heeft het lectoraat Teaching Learning & Technology van Inholland een onderzoek gedaan naar de ervaringen. In het onlangs gepubliceerde rapport worden ook handvaten en tips gegeven op didactisch en technisch gebied. Een leestip voor iedereen die betrokken is bij Hybride Onderwijs en inrichting van die specifieke onderwijsruimtes.

 6. Noteer alvast! Webinars Vraagbaak online onderwijs tot en met juni

  Er staan weer een aantal mooie webinars op de planning de komende maanden. In dit artikel geven we je een sneak peek van de webinars over podcasts en programmatisch toetsen. Mis het niet en meld je nu alvast aan!

 7. Webinar 25 maart: Samenwerkend leren in een online of blended vak – voorbeelden uit internationaal en interdisciplinair onderwijs

  Hoe kun je samenwerkend leren vormgeven in een online of blended vak? Hoe verbind je studenten, stimuleer je interactie en hoe lossen studenten samen problemen op? In dit webinar van de Vraagbaak Online Onderwijs laten we aan de hand van twee praktijkvoorbeelden van (inter)nationaal en interdisciplinair onderwijs zien welke elementen onmisbaar zijn en hoe je dit in je vak inbouwt.

 8. Kom op 29 maart naar de open dag Future Learning Spaces

  Ben je geïnteresseerd in de toekomst van de onderwijscampus en wil je kennis uitwisselen over de (fysieke) leeromgeving? Kom dan naar de open dag Future Learning Spaces op 29 maart! De SIG Learning spaces en Universiteit Utrecht nodigen je uit om de innovatieve ruimtes te bezoeken en kennis uit te wisselen over het thema hybride onderwijs.

 9. Studenten onderzoek laten doen naar wensen innovatieve onderwijsruimtes, een voorbeeld van Inholland Diemen

  Inholland Diemen gaat over enkele jaren verhuizen naar een nieuwbouwpand in de Sluisbuurt Amsterdam. De contouren van het gebouw zijn bekend maar bijvoorbeeld de detail inrichting van de onderwijsvloeren dient (bewust) nog te gebeuren. Het projectteam Gebruikersorganisatie Nieuwbouw “Sluisbuurt” betrekt reeds enkele maanden verschillende stakeholders van de gebruikerskant in maandelijkse Meet Up’s. In september 2021 heeft het projectteam Gebruikersorganisatie aan de opleiding Facility Management de opdracht gegeven om studenten een project te laten doen inzake innovatieve onderwijsruimte. Als expert future learning spaces nam ik deel aan de Meet Up in januari 2022 en maakte ik kennis met hun resultaten. Het is één van de succesfactoren bij de implementatie van innovatieve onderwijsruimtes dat gebruikers vanaf het begin er actief bij betrokken worden. Dat geldt ook voor een gebouwontwikkelingsproject. In een vroeg stadium moet er al aandacht zijn voor de huidige en toekomstige innovatie in het onderwijs en wat dat betekent heel specifiek voor de learning spaces. Bij Inholland Diemen wordt bij hun Nieuwbouwproject daar heel duidelijk aandacht aan besteed. Graag deel ik daarom hier wat zaken die mij opvielen en die wellicht andere instellingen kunnen meenemen bij hun gebouwontwikkelingsprojecten.

 10. EUNIS Award for Best Overall AV-enabled Education Space

  Je kunt weer meedingen met je AV-enabled Education Space naar de EUNIS Award.