Ook effectief aan de slag met blended learning en curriculumvernieuwing?

Masterclass met professor Gilly Salmon

Eduseries organiseert op 16 en 17 mei 2019 een masterclass met professor Gilly Salmon. Teams van onderwijsinstellingen kunnen hier inspiratie op doen en ervaren hoe zij op een efficiënte en aantrekkelijke manier veranderingen in gang kunnen zetten.

Werkdruk en tijdgebrek maken het vaak lastig om curriculum-veranderingen door te voeren. De keuze voor een nieuwe online leeromgeving (LMS) kan een aanleiding zijn om een aantal cursussen te transformeren, maar docenten gaan dan vaak individueel en onder druk aan de slag. En dat staat een breed gedragen en duurzame ontwikkeling, met optimaal gebruik van moderne digitale middelen, veelal in de weg.

Carpe Diem

Gilly Salmon is de grondlegger van Carpe Diem: dé wetenschappelijk onderbouwde methode voor curriculumherziening, gericht op blended learning en de ontwikkeling van innovatieve onderwijsmodules. De grote kracht van Carpe Diem zit in de teamgerichte aanpak: docenten, academische staf en (ICT-)onder-steuners werken tegelijkertijd samen aan de vernieuwing van onderwijsprogramma's en -modules, waarmee de teams zich direct ook professionaliseren en ontwikkelen. Deze aanpak heeft wereldwijd op vele universiteiten en hogescholen geleid tot snelle, efficiënte en duurzame ontwikkeling. Zie ook: www.gillysalmon.com

Gilly Salmon

Programma masterclass en werksessie Carpe Diem

16 mei 2019

13.00-17.00 uur: masterclass met Gilly Salmon over Carpe Diem, blended learning en curriculumontwerp. Deze masterclass is toegankelijk voor een breed publiek van geïnteresseerden.

17 mei 2019

9.00-16.00 uur: werksessie voor teams (maximaal zes teams).

Begeleid door Gilly Salmon werken teams van kennisinstellingen aan hun eigen ontwikkeling; aan het eind van de dag gaan zij met het ontwerp van een blended curriculum of module naar huis.

Na afloop van de tweedaagse kunnen de teams eventueel verder aan de slag via een vervolgtraject bij Eduseries.

Doelgroep

Masterclass: breed publiek van geïnteresseerden binnen het onderwijsveld. Iedereen die inspiratie zoekt rond onderwijsvernieuwing en blended learning is van harte welkom! Het kan bijvoorbeeld het begin vormen van een oriëntatie op curriculumherziening.

Werksessie: beperkt aantal plaatsen voor teams van onderwijsinstellingen die écht werk willen maken van toekomstgerichte curriculumvernieuwing. De teams bestaan uit maximaal zes personen, bij voorkeur bestaand uit ten minste twee docenten, een ICT-specialist en een beslisser.

N.B. Neem voor 1 april contact op als je met een team wilt inschrijven voor een werksessie

Kosten

Dag 1 (16 mei)  € 125,- per persoon. (Vroegboekkorting tot 1 april € 110,- pp)! Direct inschrijven
Dag 1 & 2:          € 2.900,- per team - vraag een offerte aan

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties