Webinar | Wat mag wel en niet op het video-gebied?

Ga in gesprek met experts en collega's over het gebruik van video in het onderwijs. Denk aan onderwerpen als auteursrecht, portretrecht en AVG. Tijdens het webinar laten Tilburg University en de UvA zien wat zij uitgezocht hebben op het gebied van rechten rondom het gebruik van video in het onderwijs.

AVG, portretrecht, copyright, citaatrecht, digitale toegankelijkheid, easy acces regeling, de onderwijsexceptie: Er zijn veel wetten die raken aan wat er wel of niet mag met video in het onderwijs. In deze bijeenkomst kijken we naar wat de diverse instanties uitgezocht hebben op het gebied van deze rechten en hoe zij dat toepassen in hun dagelijkse onderwijssituatie. Is het zwart-wit, of zijn er grijze gebieden? 

weegschaal, laptop. (Foto door EKATERINA  BOLOVTSOVA: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/laptop-macbook-toestel-apparaatje-6077665/)
Afweging (Foto Ekaterina Bolovtsova via pexels.com)

Naast de presentaties met voorbeelden van verschillende instellingen gaan we ook met elkaar in gesprek. We leggen alle deelnemers een aantal casussen voor. Die worden in subgroepen besproken. Daarna zullen experts hier ook hun licht op laten schijnen. 

Wil je meer weten of direct inschrijven? Ga naar

 www.surf.nl/agenda/webinar-wat-mag-wel-en-niet-op-het-video-gebied

Zien we je op donderdag 15 december?

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 2 reacties