Zelf iets doen aan toegankelijkheid: heel eenvoudig!

Toen ik in 2017 een presentatie bijwoonde van Nanne Roos Vonk wist ik het gelijk, hier wil ik iets mee doen.

Sindsdien vul ik met veel plezier de alternatieve tekst, ALT-tekst, in bij plaatjes op een webpagina.  En omdat het in deze tijd, waarbij veel onderwijs online gaat, digitale toegankelijkheid nog belangrijker is geworden deel ik graag het gele boekje Maak open! met je.

Nanne gaf destijds een presentatie bij een bijeenkomst van de SIG Media & Education 'Videomateriaal toegankelijk voor iedereen'. Ze gaf in haar flitsende presentatie aan wat je als blinde "ziet" als je een internet pagina bekijkt. 

"Man met hond." 
Dan weet ik nog niet heel goed wat er op de afbeelding staat.

Het invullen van een goede ALT-tekst bij een afbeelding is essentieel voor mensen met een visuele beperking. Voor de auteur een kleine moeite maar voor de lezer een groot plezier. 

Zo is er nog een aantal eenvoudige richtlijnen waarmee je rekening kunt houden om internetpagina's toegankelijker te maken. Dedicon heeft ze verzameld in een de uitgave Maak open! 10 tips voor toegankelijke informatie

Pagina uit de uitgave Maak Open! met uitleg dat het boek 10 tips bevat voor toegankelijke informatie
Pagina uit Maak open!

Neem jij de uitdaging aan?

Aan jou de uitdaging om de uitgave te lezen en te bedenken welke van deze tips je zelf toe kunt passen. Ik denk alle 10.

Succes en bedankt namens iedereen. 

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 1 reactie