Open up! Deze instellingen delen hun webinars met iedereen. Wie volgt?

Webinars hebben tijdens corona een enorme vlucht genomen. Het bleek een ideale oplossing om ervaringen uit te wisselen en kennis op te doen over online onderwijs. Ook de komende maanden staan er nog genoeg interessante webinars op de rol. Want uitgeleerd zijn we natuurlijk nooit. Onderstaande onderwijsinstellingen (en andere organisaties in het onderwijs) hebben de opnames van hun webinars al op openbaar gezet. Wie volgt?

Open up! 🎼

Veel webinars worden georganiseerd binnen onderwijsinstellingen en zijn dan niet voor iedereen toegankelijk. Zonde! Want na de versnelling van het afgelopen jaar, is het nu tijd voor vertraging: reflecteren, nadenken en nieuwe plannen maken. En daar helpt het bekijken van een webinar bij. 

Met het thema van het Songfestival 🎼 (18, 20 en 22 mei) in gedachten doen we een oproep aan de instellingen om hun webinars na afloop beschikbaar te maken voor iedereen. Door bijvoorbeeld de opname op YouTube te plaatsen of op een ander openbaar toegankelijk platform. 

Instellingen die hun webinars delen. Een eerste overzicht. 

We gingen op zoek naar wat er al gedeeld wordt. Hieronder een eerste overzicht dat ongetwijfeld niet compleet is. Zijn de (opnames van) webinars van jouw onderwijsinstelling ook voor iedereen toegankelijk? En staan jullie nog niet in dit overzicht? Laat het ons snel weten in de opmerkingen bij dit artikel of mail naar  VraagbaakOnlineOnderwijs@surf.nl. Dan voegen we het toe.

Samen komen we verder!

Hogeschool van Amsterdam

DLO Innovatiepartners van de HvA organiseert regelmatig lunchwebinars rondom digitale didactiek en blended learning.
Alle opnames zijn sinds eind vorig jaar beschikbaar op dit YouTube-kanaal. Aanmelden voor aankomende webinars (op donderdagen van 12.00 - 13.00 uur) kan via deze link.

Live

Opnames

Open Universiteit

De Open Universiteit is natuurlijk al decennialang dé specialist op het gebied van (online) afstandsonderwijs. Hun onderzoek op dit gebied is dan ook toonaangevend. In de webinars is daarvoor veel aandacht. 

Oudere webinars te bekijken via: youlearn.ou.nl

Hogeschool Rotterdam

De creatieve geesten van de Hogeschool Rotterdam maakten vorig jaar aan het begin van de lockdown vliegensvlug deze leuke pagina voor hun docenten. En natuurlijk organiseerden ze ook leuke webinars.

Hogeschool Inholland

De master Leren en Innoveren van Inholland is een broedplaats voor onderwijsvernieuwers. Onderstaand 2 interviews met afgestudeerden. 

Universiteit Utrecht

Rijksuniversiteit Groningen 

Studiecentrum Bedrijf en Overheid

Het Studiecentrum Bedrijf en Overheid organiseert cursussen en opleidingen voor onderwijsprofessionals. 

Het Lerarencollectief

De beroepsvereniging voor het primair onderwijs. Primair onderwijs, dat zijn wij toch niet? Nee, maar wel leraar en dus valt er genoeg van ze te leren.

Tjipcast

Tjip de Jong maakte al meer dan 100 podcasts over onderwijs. Hier een selectie. Zoek en vindt andere interessante podcasts op zijn website

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Marijn Post reageerde direct op de oproep om webinars te delen. Veel opnames via video.han.nl. En ze lichtte er alvast een paar uit:

Vrije Universiteit

Naar aanleiding van onze oproep om webinars te delen kregen we van de VU deze super mooie pagina toegestuurd. Gecategoriseerd naar thema, bijvoorbeeld 'Student Wellbeing' of 'Inspiration from our junior teachers'. Een paar voorbeelden uit de bijna 100 korte en lange video's:

Technische Universiteit Delft

Naomi Wahls van de TU Delft maakte veel werk van ons verzoek om webinars te delen, wat fijn! Ze schreef: "I host the weekly webinars at TU Delft. Some are specific to our tools and settings,  so here is a list of webinars that anyone can benefit from.

Wageningen Universiteit en Research

Live

Vraagbaak Online Onderwijs

De Vraagbaak Online Onderwijs organiseert webinars over online en blended onderwijs. Alle opnames zijn beschikbaar via de community.
Volg de Vraagbaak Online Onderwijs via de community of op LinkedIn om op de hoogte te blijven van aankomende webinars.

Alle opnames van eerdere webinars vind je per thema in dit mooie overzicht.    

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties