Aankomende Webinars: Toetsen op afstand & Online begeleiden van veldpractica

De Vraagbaak Online Onderwijs organiseert regelmatig webinars. In november en december gaan we het hebben over toetsen op afstand en online begeleiden in het veld. Reserveer je plek door je nu alvast in te schrijven!.

19 november - Itembanken - hoe ga je aan de slag?

Steeds meer onderwijsinstellingen toetsen digitaal. Hoe gaan we om met de schat aan digitale toetsvragen die hierdoor ontstaat? Goed ingerichte itembanken zijn een hulpmiddel om de kwaliteit van toetsen verder te verhogen. En maken samenwerking aan collecties binnen en tussen instellingen eenvoudig. In dit webinar legt de werkgroep Toetsen op afstand van het Versnellingsplan uit hoe je itembanken overzichtelijk en duurzaam inricht, hoe je de daarbij de weg vrij maakt voor het samenwerken aan collecties én laten we zien hoe itembanken een rol kunnen spelen bij formatief toetsen.  Schrijf je alvast in voor dit webinar.  

26 november - Toetsen op afstand doe je zo

Toetsen op afstand maakt onderwijs toegankelijk voor minder mobiele studenten, studenten met een mantelzorgtaak en maakt thuistoetsen mogelijk. Maar hoe kies je de juiste toetsvorm? In dit webinar van de werkgroep Toetsen op afstand van het Versnellingsplan laten we praktijkvoorbeelden zien van digitaal toetsen en helpen we je bij het maken van de juiste keuzes. Ook lanceert de werkgroep haar nieuwe product: een tool voor het kiezen van de juiste toetsvorm. Meld je aan voor dit webinar.

10 december: Online begeleiden van veldpractica

Wat zijn effectieve vormen van begeleiden van studenten als je dit online wilt doen? Bijvoorbeeld als je studenten wilt voorbereiden op veldwerk en hen just-in-time informatie wilt vertrekken. Begeleiden en feedback geven kan op verschillende manieren. Wageningen University and Research en de Universiteit van Utrecht onderzochten twee vormen van begeleiden en feedback geven op afstand. In dit laatste deel van de vierluik over digitaal onderwijs in praktijkvaardigheden door de werkgroep Digitaal Onderwijs in Praktijkvaardigheden bespreken we deze praktische oplossingen. Schrijf je in voor dit webinar.

Webinars gemist?

In september en oktober organiseerde de Vraagbaak in samenwerking met de Werkgroep digitaal onderwijs en praktijkvaardigheden een reeks webinars over praktijkvaardigheden.

Kijk de reeks van webinars over praktijkvaardigheden terug en schrijf je in voor de laatste versie in december.

Of zoek je een overzicht met alle webinars over online onderwijs?

De Vraagbaak Online Onderwijs organiseert regelmatig webinars over actuele onderwerpen. Je kunt alle opnames terugkijken. We hebben ze per onderwerp voor je op een rijtje gezet. Inclusief een lijstje van openbare webinars bij instellingen.

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties