Terugblik: Hoe verplaatsten we ons onderwijs naar online?

Woensdagmiddag 18 maart organiseerde de SIG Media & Education een groot webinar over het organiseren van online onderwijs. Niet alleen de sprekers hebben nuttige informatie gedeeld, ook de deelnemers in de chat waren actief in de discussie en met het delen van materiaal. In dit artikel een korte terugblik op het seminar en de bijbehorende chat.

Webinar

“Wat fijn om ervaringen te delen met docenten van andere onderwijsinstellingen”

 

De werkzaamheden van alle ondersteuners en docenten staan de afgelopen dagen helemaal op de kop: er is door iedereen keihard doorgewerkt. Woensdagmiddag was er een moment om even met elkaar te reflecteren tijdens een webinar. Dat daar behoefte aan was bleek uit de 371 aanmeldingen.

 

“Fijn om even in een andere omgeving dan MS Teams te zijn...”

 

De kernteamleden van de SIG Media & Education, onder leiding van voorzitter Martijn Hoeke, hebben dit webinar in 1 dag kunnen regelen. Veel dank aan de Universiteit van Nederland en hun technologiepartner NEP. Ook veel dank aan de moderator Zac Woolfit van INHOLLAND die het webinar live vanuit Hilversum vormgaf. Tenslotte een groot (virtueel) applaus voor de sprekers Hilke van Nassau (Tilburg University), Erik Boon (Vrije Universiteit) en Jantine te Molder (Saxion).

Gemist?

Heb je gisteren niet mee kunnen kijken? Gelukkig is de opname beschikbaar om terug te kijken via deze link. Ook heeft Peter Hollandts van INHOLLAND een mooie samenvatting gemaakt van wat er besproken is.

Links

In de chat zijn er ook nog links gedeeld:

Slides van spreker Jantine te Molder: https://filesender.surf.nl/?s=download&token=ca41600a-549a-4836-97f6-5caa55e2001b

Slackgroep https://join.slack.com/t/onderwijsopafstand/shared_invite/zt-cp7djzjl-JWOhWBT3d~OfE0ULoMVLGA

Dual coding: https://lovetoteach87.com/2019/05/02/examples-of-dual-coding-in-the-classroom/

Do’s and don’t’s: https://theeconomyofmeaning.files.wordpress.com/2020/03/89839887_598835614038563_1909097174772219904_n.jpg

Synchroon vs asynchroon: een interessant overzicht: https://theeconomyofmeaning.com/2020/03/18/good-advice-for-online-instructors/

HR aanpak: https://onderwijsopafstand.hr.nl/onlinemagazine/home/

Open leermaterialen inzetten: https://libguides.vu.nl/c.php?g=670169&p=4780026 (VU) en openonderwijs.saxion.nl (Saxion)

SURF publicatie over online proctoring: https://www.surf.nl/whitepaper-online-proctoring-surveilleren-op-afstand

Nieuwe webinars

Tijdens dit eerste webinar hebben we ons gericht op online onderwijs, de organisatorische aspecten en de verschillende tools die hierbij gebruikt kunnen worden. Uit het gesprek in de chat bleek dat er ook behoefte is aan kennisdeling over andere onderwerpen zoals interactie met studenten op afstand en digitaal toetsen. Wij zijn daarom bezig met de voorbereiding van twee extra webinars. Wil je op de hoogte blijven? Hou de vraagbaak de komende dagen in de gaten!

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 4 reacties

Gerelateerde artikelen