Webinar 24 juni: Binding met de nieuwe lichting studenten

Vanaf september start een nieuwe lichting eerstejaarsstudenten binnen het hoger onderwijs. Het merendeel van het onderwijs zal ook na de zomervakantie online plaatsvinden. Voor studentsucces is het van groot belang dat er bij aanvang meteen aandacht is voor studentbinding. Op woensdag 24 juni organiseren SURF, het ComeniusNetwerk en het Versnellingsplan een webinar over online binding met studenten.

Klik hier voor het verslag van het webinar. Klik hier om het webinar terug te kijken.

Over het webinar

In de webinar richten we ons op zowel invulling geven aan hoe je online binding kan krijgen met studenten, maar ook hoe de kostbare korte face-to-face tijd optimaal kan worden benut. Door met elkaar vragen te bespreken als: Wat weten we over online binding? Wat werkt er? En wat voor praktische ervaringen hebben docenten in deze tijden om alsnog die sociale binding te stimuleren? We willen graag praktische tips en ideeën met elkaar delen tijdens het webinar.

Sprekers

 • Barend Last - Specialist Blended Learning & Learning Spaces aan de Universiteit Maastricht. Schreef onlangs over didactische scenario’s voor het hoger onderwijs in een anderhalve meter samenleving.
 • Janneke Louwerse  - Docent Hogeschool Rotterdam, comeniusproject over online binding en lid van het ComeniusNetwerk.
 • Nicole van den Braak - Docent en coördinator studentbegeleiding bij Avans Hogeschool.
 • Hugo Hegeman - Student Urban Governance aan de Erasmus Universiteit en betrokken bij Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) als beleidsmedewerker.

Voor wie is het webinar?

We willen docenten en docentondersteuners informeren en inspireren over hoe je binding tussen (eerstejaars)studenten en hun opleidingen kunt stimuleren in de transitie naar online onderwijs.

Voorbereiding

Op welke onderwerpen moet het panel reflecteren? Laat dat hier weten. Dan komen we daar op terug tijdens het webinar. 

Ter voorbereiding vragen we je om de artikelen door te nemen op de themapagina over online binding

  Terugkijken en verslag

  Wil je het webinar terugkijken? Klik hier voor de opname. Klik hier voor het verslag van het webinar.

  Benieuwd naar welke webinars die we nog meer hebben georganiseerd? Hier vind je een overzicht.

  Auteur

  Reacties

  Dit artikel heeft 4 reacties

  Reactie van Haan-Cao, H. de

  Beste Idwer, hebben jullie een video record or verslag gemaakt van de webinar? Ik kou op die dag niet, wil graag terug lezen of kijken van de webinar. Met vriendelijke groet, Helen

  Gerelateerde artikelen