Alles over hybride onderwijs en hybrid classrooms op één plek

Hybride onderwijs en hybrid classrooms hebben de afgelopen anderhalf jaar een grote vlucht genomen. Maar wat is hybride onderwijs precies? Wat heb je ervoor nodig? En wat betekent hybride onderwijs voor docenten en studenten? Michel Jansen (SURF) en Marij Veugelers (Veugelers Consultancy en oud-UvA) hebben een overzicht gemaakt in een nieuwe online uitgave.

Alle informatie over hybride onderwijs op één plek

Door de versnelde introductie van hybride onderwijs en hybrid classrooms was er grote behoefte aan informatie over deze onderwerpen.  Die kennis en informatie kwam er, maar stond verspreid over verschillende pagina’s en communities van SURF. Vanaf nu staat alles over hybride onderwijs en hybrid classrooms onder één dak, op een toegankelijke website gemaakt door Michel en Marij.

infographic Hybride onderwijs

Hybride onderwijs ook na de pandemie

Hybride onderwijs is een blijvertje volgens Michel en Marij, en niet alleen geschikt tijdens de COVID 19- pandemie. “Sommige studenten kunnen niet naar de campus komen, bijvoorbeeld door een beperking,” zegt Marij. “Door te kiezen voor hybride onderwijs zorg je voor inclusiever onderwijs.” Ook wordt het voor studenten veel eenvoudiger om vakken te volgen bij een andere onderwijsinstelling. “Hybride onderwijs en hybrid classrooms dragen dus ook bij flexibeler onderwijs,” vertelt Michel.

Van uitleg over techniek tot praktijkervaringen

In de nieuwe online uitgave vind je allerlei concrete handvatten om aan de slag te gaan, zoals verschillende soorten hybrid classrooms, de techniek achter hybrid classrooms, en praktijkervaringen van de verschillende onderwijsinstellingen die de afgelopen tijd hybride onderwijs verzorgden.

Zelf aan de slag met hybride onderwijs

De belangrijkste aandachtspunten vind je terug in infographics. Zo kun je op eenvoudige wijze zien hoe je een hybrid classroom kunt inrichten, welke technische componenten je nodig hebt, en welke stakeholders je vooral niet mag vergeten. Alle infographics zijn als handige pdf te downloaden.

Meer informatie

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 3 reacties