Alle informatie over hybride onderwijs op één plek
Door de versnelde introductie van hybride onderwijs en hybrid classrooms was er grote behoefte aan informatie over deze onderwerpen. Die kennis en informatie kwam er, maar stond verspreid over verschillende pagina’s en communities van SURF. Vanaf nu staat alles over hybride onderwijs en hybrid classrooms onder één dak, op een toegankelijke website gemaakt door Michel en Marij.
Hybride onderwijs ook na de pandemie
Hybride onderwijs is een blijvertje volgens Michel en Marij, en niet alleen geschikt tijdens de COVID 19- pandemie. “Sommige studenten kunnen niet naar de campus komen, bijvoorbeeld door een beperking,” zegt Marij. “Door te kiezen voor hybride onderwijs zorg je voor inclusiever onderwijs.” Ook wordt het voor studenten veel eenvoudiger om vakken te volgen bij een andere onderwijsinstelling. “Hybride onderwijs en hybrid classrooms dragen dus ook bij flexibeler onderwijs,” vertelt Michel.
Van uitleg over techniek tot praktijkervaringen
In de nieuwe online uitgave vind je allerlei concrete handvatten om aan de slag te gaan, zoals verschillende soorten hybrid classrooms, de techniek achter hybrid classrooms, en praktijkervaringen van de verschillende onderwijsinstellingen die de afgelopen tijd hybride onderwijs verzorgden.
Zelf aan de slag met hybride onderwijs
De belangrijkste aandachtspunten vind je terug in infographics. Zo kun je op eenvoudige wijze zien hoe je een hybrid classroom kunt inrichten, welke technische componenten je nodig hebt, en welke stakeholders je vooral niet mag vergeten. Alle infographics zijn als handige pdf te downloaden.
Meer informatie
- Bekijk hier de online uitgave over hybride onderwijs en hybrid classrooms
- In het kort: wat is hybride onderwijs en wat is een hybrid virtual classroom?
- Tips voor goed hybride onderwijs (uit het webinar van 12 maart)
- De betrokkenheid van de student vergroten met ronde collegezalen
- Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact op met Michel Jansen
3 Praat mee