Ga naar 'Learning Analytics'

Alle artikelen van Learning Analytics

122 artikelen

 1. 📣 Call for participants: squad on futuring by European Digital Education Hub!

  🌐 The landscape of digital education is rapidly evolving, driven by advancements in technology and changing societal needs. As we look towards the future, the concept of futuring, closely related to the concepts of future studies and strategic foresight, becomes essential in anticipating and preparing for emerging trends that will shape the educational experiences of tomorrow.

 2. Kick-off Nationale Experimenteeromgeving Learning Analytics met mbo, hbo en wo

  De volgende fase in het project Nationale Experimenteeromgeving Learning Analytics is afgetrapt! Op 30 mei zaten we met Graafschap College, Universiteit Twente en Haagse Hogeschool bij elkaar om de eerste stappen naar Learning-Analytics-experimenten te zetten! "We willen echt gaan starten, en zorgen dat ze binnen onze instelling niet meer om ons heen kunnen!". Met die gedrevenheid startten we afgelopen donderdag met de kick-off van NELA.

 3. SIG LA communiceert nu ook via LinkedIn

  De SIG LA zal in de toekomst ook via LinkedIn communiceren. We hopen jullie daar te zien!

 4. 18 juni: learning analytics-themadag met panel, posters, en workshop

  Op 18 juni organiseert de SIG learning analytics samen met de Universiteit Utrecht en de Npuls pilothub Studiedata & AI een themadag rondom learning analytics. 

 5. Een Multidisciplinaire Aanpak voor de Implementatie van Learning Analytics

  Learning Analytics Team: Npuls De succesvolle implementatie van Leeranalyse is een bewijs van de samenwerkingsinspanning van diverse rollen en expertise. Naarmate we dieper ingaan op het proces, convergeren de rollen naar een meer technische en nauwgezette aard.

 6. Deze handige AI-tools besparen docenten veel tijd

  Als onderwijsprofessional kun je allerlei AI-tools inzetten in je werk. Niet alleen ChatGPT biedt mogelijkheden; er zijn veel meer nuttige tools, waarmee je veel tijd kunt besparen. In dit artikel lees je welke tools dat zijn en waar je op moet letten als je ze gebruikt.

 7. Input gevraagd omtrent Learning Analytics!

  Werk jij aan learning analytics in het mbo, hbo of wo? Of ken je iemand binnen je instelling die hieraan werkt? Help ons dan vooral!

 8. Een learning analytics omgeving voor onderwijsinstellingen: van PoC naar Pilot

  Learning analytics – het verwerken van studiedata tot bruikbare informatie – is al enkele jaren een grote belofte. Onderwijsinstellingen verwachten bijvoorbeeld dat learning analytics kan bijdragen aan een effectievere en efficiëntere begeleiding van studenten. Volgens onderzoek biedt het ook mogelijkheden tot het verbeteren van de leeromgeving, het leerproces en leeruitkomsten.  Regelmatig geven instellingen aan dat ze wel concreet aan de slag willen met Learning Analytics, maar dat een technische infrastructuur niet voor handen is. Instellingen ervaren het als een grote uitdaging om studiedata uit verschillende bronsystemen, zoals het studentinformatiesysteem (SIS) en het leermanagementsysteem (LMS) van de onderwijsinstelling te combineren en analyseren in één omgeving. Voor SURF / Npuls reden om afgelopen jaar een Proof of Concept (PoC) uit te voeren met instellingen. Hieronder lees je meer over de PoC en de resultaten ervan. Benieuwd naar alle ins & outs? Lees dan het uitgebreide evaluatierapport.

 9. Verkenning van Learning Analytics in het Nederlandse Onderwijs: Best Practices en Waardevolle Lessen

  In januari 2024 is het project “Best and worst practices learning analytics” gestart. Het project is onderdeel van Npuls en loopt tot het eind van het jaar. We lichten hierbij graag toe wat het doel en de opzet van het project zijn. Ook geven we informatie over de teamleden. Bij vragen of suggesties horen we graag van je!

 10. Verslag van themaochtend learning analytics

  Op 13 december organiseerde de SIG LA een bijeenkomst rondom de technische infrastructuur van LA en de waardenwijzer die input kan geven voor de implementatie van LA. Hierbij het verslag van deze ochtend.