Innovative Learning Spaces Summit 2024 Nederland

Na het succes van 2023 organiseren we dit jaar weer hybride de International Learning Spaces Summit 2024. Ben jij geïnteresseerd in het thema Learning spaces? En wil jij inspiratie opdoen en je kennis en netwerk uitbreiden zonder investeringen in een lange reis? 

Gezamenlijk online deelnemen aan de Innovative Learning Spaces Summit 2024 
Onderwijsruimtes in de breedste zin van het woord staan centraal op de jaarlijkse Innovative Learning Spaces Summit. Dit jaar vind de fysieke bijeenkomst in Berlijn plaats op 19 en 20 september 2024. Het is een zeer brede conferentie met uiteenlopende onderwerpen binnen het thema innovatieve learning spaces. 

Het ontwikkelen van de visie op de campusontwikkeling, het realiseren van gebouwen en onderwijsruimtes en de didactiek bij het gebruik van innovatieve learning spaces zijn onderwerpen die aan bod kunnen komen. Een congres voor iedereen die vanuit verschillende disciplines betrokken is bij die het realiseren van innovatieve onderwijsruimtes. Van architect tot onderwijskundige en AV-specialisten.  

Deze summit is ook online te volgen. Dat heeft als voordeel dat je minder tijd en geld kwijt bent aan reizen en daarmee ook een mindere milieubelasting.  Maar dan mis je ook twee belangrijke aspecten. Het reflecteren met collega’s over de presentaties en het uitbreiden van je netwerk. Deze nadelen willen we wegnemen door gezamenlijk online deel te nemen. In 2023 hebben we dat met een groep collega’s op het kantoor van SURF gedaan. Dit is door de deelnemers als zeer positief ervaren. De vijf inzichten die we hebben opgedaan bij de Innovative Learning Spaces Summit 2023 bij SURF lees je in dit verslag.

Online conferentie & fysiek bezoek 
Donderdag zijn we te gast bij de Universiteit Maastricht. Vrijdag bij de Universiteit van Amsterdam. Voor beide dagen kun je je los opgeven.  

Gedurende deze twee conferentiedagen laten we de stream van de conferentie op een groot beeldscherm zien. De conferentie in Berlijn heeft één track. De ervaring leert dat er presentaties zijn die niet voor iedereen interessant zijn. Op die momenten kunnen we in gesprek gaan met deelnemende Nederlandse en Vlaamse collega’s. We zullen ook nog een of twee alternatieve sessies achter de hand hebben.  

De workshop Pedagogical Playground: Designing Dynamic Learning Spaces, die in Berlijn door de collega’s van de Universiteit Utrecht wordt verzorgd, wordt ook in Amsterdam gegeven.  

Op beide locaties organiseren we ook een rondleiding langs innovatieve learning spaces op hun campus.  

Kosten 
SURF organiseert de fysieke bijeenkomsten van beide dagen. De locatie, lunch, koffie en thee is voor onze rekening.  
Wel moet je jezelf daarnaast inschrijven om online deel te kunnen nemen aan de summit. Inschrijven kan via deze website. 

Korting op de deelname online conferentie
Gebruik de code DUTCHONLINE om €100 korting te krijgen op je inschrijving bij de organisatie van de summit. Je betaalt dan €599,00.

Netwerken en sociaal 
Naast de online programma’s is er genoeg ruimte voor ontmoeten. Wij verzorgen de lunches tijdens deze conferentie. Ter plekke kunnen we besluiten om gezamenlijk te gaan dineren.  Deelname biedt dus een mooie kans om collega’s uit Nederland en Vlaanderen uit jouw interessegebied te ontmoeten. 

Praktische informatie:

  • Data en tijd: 19 en 20 september 2024 van 10:00 - 17:00
  • Locatie donderdag: Universiteit Maastricht 
  • Locatie vrijdag: Universiteit van Amsterdam 
  • Catering: koffie, thee en lunch inbegrepen
  • Kosten conferentie: via de conferentie website (Koop zelf je ticket. Met code DUTCHONLINE krijg je € 100,00 korting) 
  • Zelf regelen en betalen: de reizen naar Maastricht en/of Amsterdam. 
  • Je kan zelf kiezen of je beide dagen komt of alleen donderdag of vrijdag. Voor elk afzonderlijke dag moet je je opgeven.

Opgeven voor het Nederlandse deel van dit event kan via www.surf.nl/agenda/innovative-learning-spaces-summit-2024-nederland.

Afgelopen jaren is de conferentie goed bezocht door een Nederlandse delegatie. Een aantal verslagen tref je aan op deze website: 

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties