Ga naar 'Blended Learning'

Alle artikelen van Blended Learning

281 artikelen

 1. 5 tips voor begeleiding op afstand

  Studenten goed online begeleiden bij het aanleren van vaardigheden, hoe doe je dat? Hoe richt je het in en wanneer kies je voor begeleiding op afstand? De werkgroep Digitaal onderwijs in praktijkvaardigheden organiseerde in de tweede helft van 2021 vanuit de Vraagbaak Online Onderwijs vier webinars met praktijkvoorbeelden. We haalden er vijf universele tips uit die je mee kunt nemen bij het ontwerpen van jouw onderwijs.
  Meerdere studenten wijzen naar scherm van 1 laptop
 2. SURF Communities is vernieuwd!

  Heb je het gezien? SURF Communities is vernieuwd. SURF Communities is hét platform voor iedereen die binnen het onderwijs en onderzoek werkt aan innovatie met ICT. Kennis delen, elkaar inspireren en contacten leggen staan centraal. En vanaf nu kan dat nog makkelijker! Lees nu wat er is veranderd en neem vooral een kijkje op de vernieuwde site!
  SURF Communities is vernieuwd
 3. Blended onderwijs in de praktijk: de 6 belangrijkste conclusies

  Hoe ziet blended onderwijs eruit in de praktijk? Hoe geven docenten dat vorm? Afgelopen jaar namen we je mee in een reeks inspirerende voorbeelden van blended onderwijs in de praktijk. We blikken terug met de zes belangrijkste tips en conclusies.
  een patroon met veel gekleurde blokken
 4. Webinar Proeftuin Open Leermaterialen

  Onderwijs met open leermaterialen. Hoe breng je dit een stap verder binnen je hoger onderwijsinstelling? En hoe krijg je docenten enthousiast om zelf ook leermateriaal te delen? 24 Januari a.s. (van 15.00 tot 16.00u) zullen Robert Schuwer en ikzelf hier meer over vertellen tijdens het het webinar over de Proeftuin Onderwijs met Open leermaterialen.  
  Open Leermaterialen
 5. De transitieagenda als nieuw perspectief voor innovatie van het onderwijs

  Derk Loorbach presenteerde namens Drift en het Versnellingsplan de transitieagenda ‘Leren Digitaliseren’ op de SURF Onderwijsdagen in Den Bosch. Als mede ondertekenaar laat ik graag mijn licht schijnen op de kansen die digitalisering het hoger onderwijs biedt, en waarom we juist nú het gesprek met elkaar moeten aangaan.
  foto van een brekende hoge golf
 6. De Vraagbaak wenst jullie....

  2021. Zullen we maar gewoon doen alsof dat jaar klaar is en nu al met frisse moed aan 2022 beginnen? Want het jaar in lockdown afsluiten doet wel wat. Dan is het lastiger de lichtpuntjes die het afgelopen jaar opleverden te blijven zien. Dat is logisch. Maar wij van de Vraagbaak Online Onderwijs hebben er heel veel gezien.
  Kerstkaart Vraagbaak
 7. Highlights uit het webinar van 10 december 2021: Studenten op afstand begeleiden bij veldpractica. Hoe werkt dat?

  Heb je op 10 december het webinar over het op afstand begeleiden van studenten bij veldpractica gemist? De werkgroep Digitaal onderwijs in praktijkvaardigheden van het Versnellingsplan onderwijsinnovatie met ICT vertelde over hoe je ervoor kunt zorgen dat studenten hun tijd in het veld zo nuttig mogelijk besteden. En dat ruimte om te oefenen, begeleiding en feedback hierin belangrijk is. Twee voorbeelden uit de praktijk laten zien hoe je dit kunt organiseren. Dat en meer lees je in dit verslag. In dit webinar presenteren de Wageningen Research University en de Universiteit Utrecht twee praktijkvoorbeelden van op afstand begeleiden bij veldpractica. Deze projecten zijn mogelijk gemaakt door deelname aan de Stimuleringsregeling open en online onderwijs.
  Smartphone met daarop app Utrecht Companion to the Earth
 8. Alles is blended – blended onderwijs in de praktijk deel 4: persoonlijke leerroute wiskunde bij economie

  Blended onderwijs. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, zeggen experts. Het is een kwestie van doen, zeggen enthousiaste docenten. Alles is in feite blended, zo schrijft Barend Last. Het gaat om de uitgekiende mix van waardevolle werkvormen die passen bij de leerdoelen. Wat is blended onderwijs dan in de praktijk? Hoe geven docenten dat vorm? In deze reeks nemen we je mee in een aantal inspirerende voorbeelden. Deze week deel vier waarin Dr. Jana Vyrastekova vertelt over gepersonaliseerd wiskundeonderwijs.
  Een vrouw schrijft wiskundige vergelijkingen op een bord
 9. Workshopmaterialen Blending Your Education

  Een workshop Blended Learning, waarschijnlijk zijn er meerdere mensen in deze community die dit wel eens geven. Ik ben er een van. Vandaag gaf ik een workshop tijdens de LDE-CEL annual meeting en ik dacht, misschien kunnen anderen deze materialen ook in hun instelling gebruiken. Zodoende dat ik ze in deze post deel.
  Blauwe en rode verf die mengt
 10. Pe(e)rfectVaardig: online vaardig(er)?

  Vaardigheden leer je niet even snel aan binnen het onderwijs. Er is tijd nodig om dit goed te begeleiden zodat studenten veel kunnen oefenen en constructieve feedback ontvangen. Deze tijd is vaak schaars. Hoe zorg je er dan toch voor dat alle studenten veel kunnen oefenen en waardevolle feedback ontvangen op hun prestaties? En hoe doe je dit zonder dat dit de docent extra belast? Op de SURF Onderwijsdagen 2021 vertelde Ellen Rusman hoe video-verrijkte rubrieken en peerfeedback hier een bijdrage aan kunnen leveren.
  Vaardigheidswiel