Ga naar 'Blended Learning'

Alle artikelen van Blended Learning

448 artikelen

  1. 10 modellen voor blended onderwijsontwerp, spaar ze allemaal! Deel 10: slotoverzicht

    Er zijn vele modellen voor blended onderwijsontwerp. Allemaal zijn ze weer net anders, maar met hetzelfde doel: goed doordacht blended onderwijs ontwikkelen. De afgelopen tijd namen we je mee in negen verschillende ontwerpmethodieken, van ABC tot 4C/ID. In januari en maart organiseerde de SIG Blended Learning ook nog eens vijf online workshops over een aantal blended learning ontwerpmethodieken. De spaarkaart is vol: in dit tiende en laatste deel van de serie lichten we alle ontwerpmodellen nog eens kort voor je uit, inclusief vier verhelderende kennisclips.

  2. Toolkit van de maand: UU Teaching and Learning collection

    Ben je op zoek naar activerende werkvormen? En wat zijn handige online tools? Hoe zet je een online vak op? Elke maand lichten we op de Vraagbaak Online Onderwijs een toolkit voor blended en online onderwijs uit. Deze keer is dat de Teaching and Learning collection van de Universiteit Utrecht (UU).

  3. De wetenschap achter blended onderwijs | Deel 17 Blended learning, Learning Analytics en formatief handelen

    Velen van ons zijn bezig met ontwerpen, vormgeven en/of geven van blended onderwijs. Er is en wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar blended learning, en daardoor is er veel kennis beschikbaar. Maar waar haal je de tijd vandaan om die kennis tot je te nemen? Hoe bepaal je welke artikelen relevant zijn? En welke kennis uit onderzoek kun je toepassen in je eigen praktijk? Speciaal voor jou bieden we daarom elke maand op een laagdrempelige manier kennis aan over blended onderwijs. Dit is deel 17 in de reeks. English follows Dutch

  4. Online afstudeercafé helpt studenten over de eindstreep

    Hoe kun je studenten de steun én flexibiliteit bieden om hun opleiding - ondanks eventuele vertraging - te voltooien? Judith ten Hagen dacht na over een format en sleutelde daar jarenlang aan. Het resultaat is een online afstudeercafé waar studenten in hun eigen tempo de eindstreep kunnen halen.

  5. Overzichtsartikel samenwerkend online leren – deel 2

    Online samenwerkend leren is een vorm van leren en samenwerken die je in steeds meer cursussen en modules tegenkomt. Samenwerkend leren biedt tal van kansen en mogelijkheden en past bovendien goed in blended en online cursussen. Deel 1 ging over online samenwerkend leren over de grenzen van een vakgebied of instelling heen. In dit tweede deel lees je meer over peerfeedback en reflectie ter ondersteuning van online samenwerkend leren.

  6. De wetenschap achter blended onderwijs | e-book nu beschikbaar!

    Op de SURF Onderwijsdagen in november 2023 deelde de SIG Blended Learning het boekje 'The science behind Blended Learning’ uit. Op veler verzoek is vanaf nu ook de digitale versie hiervan beschikbaar. De SIG Blended Learning wil met dit boekje en de gelijknamige artikelenreeks iedereen in het onderwijs stimuleren om meer evidence informed te werken.

  7. Dit lees je op LinkedIn over…AI

    Artificial Intelligence (AI) is een onderwerp dat op LinkedIn volop in de belangstelling staat! En dan hebben we het niet alleen over ChatGPT. Wij selecteerden zes posts die in de afgelopen periode op LinkedIn verschenen. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal up-to-date.

  8. De wetenschap achter blended onderwijs | Deel 16 Blended learning, strategische visie en behoeften van de onderwijspraktijk

    Velen van ons zijn bezig met ontwerpen, vormgeven of geven van blended onderwijs. Er is en wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar blended learning, en daardoor is er veel kennis beschikbaar. Maar waar haal je de tijd vandaan om die kennis tot je te nemen? Hoe bepaal je welke artikelen relevant zijn? En welke kennis uit onderzoek kun je toepassen in je eigen praktijk? Speciaal voor jou bieden we daarom elke maand op een laagdrempelige manier kennis aan over blended onderwijs. Dit is deel 16 in de reeks. English follows Dutch

  9. Overzichtsartikel samenwerkend online leren – deel 1

    Online samenwerkend leren is een vorm van leren en samenwerken die je in steeds meer cursussen en modules tegenkomt. Samenwerkend leren biedt tal van kansen en mogelijkheden en past bovendien goed in blended en online cursussen. In dit eerste deel lees je over voorbeelden van online samenwerkend leren bij cursussen die over de grenzen van het vakgebied en de instelling heen gaan. In deel 2 lees je meer over peerfeedback en reflectie ter ondersteuning van online samenwerkend leren.

  10. Wat betekent AI voor toetsing?

    Een jaar geleden zette ChatGPT de onderwijswereld op zijn kop. En ontstonden binnen instellingen zorgen rondom toetsing. Veel onderwijsinstellingen zijn afgelopen jaar dan ook druk bezig geweest met het schrijven van beleid en het bedenken van handvatten rondom ChatGPT en toetsing. Op 18 november organiseerde SURF een webinar over generatieve AI en toetsing om op te halen wat de huidige stand van zaken binnen de instellingen is en welke behoeften er zijn rondom het onderwerp. De opname en de slides van het webinar zijn te vinden in de Teams-omgeving van de SIG Digitaal Toetsen. Meer informatie daarover vind je hieronder.