Stagelopen is voor studenten verpleegkunde vaak spannend en stressvol. Oefenen met een hightech patiëntenpop zorgt voor ruimte om te leren in een realistische omgeving zonder gevaar voor de patiënt. Helpt dit studenten ook om beter voorbereid en met meer zelfvertrouwen aan hun stage te beginnen? Dat onderzoekt Daphne Vogel (Hogeschool Inholland) samen met zorg- en onderwijsinstellingen. Hoe onderzoekt ze dit en wat zijn de eerste indrukken?
Wil jij digitale vernieuwing bij jouw onderwijsinstelling écht van de grond krijgen? Meld je dan als duo aan voor de Peergang Digitale Transformatie die Npuls en het Comenius netwerk je kosteloos aanbieden. Je werkt in duo’s - docent én docentondersteuner - aan je eigen vraagstuk (casus) en ontwikkelt een actieplan voor jouw instelling. Je leert van elkaar en van experts op het gebied van onder meer veranderkunde en digitale transformatie. Je kunt je aanmelden tot 30 mei 2025.
Velen van ons zijn bezig met ontwerpen, vormgeven of geven van blended onderwijs. Er is en wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar blended learning en daardoor is er veel kennis beschikbaar. Maar hoe bepaal je welke artikelen relevant zijn? En welke kennis uit onderzoek kun je toepassen in je eigen praktijk? Speciaal voor jou bieden we daarom elke maand op een laagdrempelige manier kennis aan over blended onderwijs. Dit is deel 27 in de reeks.
English follows Dutch
Hoe zorg je ervoor dat in grote werkgroepen alle studenten tegelijk nadenken? Docent Kees Haasnoot gebruikt hier de interactietool Wooclap voor. Hij laat studenten via de tool vragen beantwoorden, waarna hij de antwoorden met ze bespreekt. “Het gaat niet om het goede antwoord maar om de redenatie erachter.” Zijn advies: gebruik Wooclap als startpunt voor discussies.
Ben jij een Blended Learning-expert, werkzaam binnen een (mbo, hbo of wo) onderwijsinstelling in Nederland en sta jij te springen om onderwijscollega’s te informeren, inspireren en professionaliseren door kennis op dit thema te vinden, te delen en verder te ontwikkelen? Dan zoeken we jou! Op dit moment zijn we vooral op zoek naar versterking vanuit het mbo en wo om onze vertegenwoordiging vanuit deze sectoren te vergroten.
Iedereen die onderwijs ontwikkelt, wil op enig moment graag weten of het goed is, of het wérkt. Hoe kun je dat meten? Judith Herrewijn en haar collega’s van Avans Hogeschool bogen zich over deze vraag en zo ontstond de BlendBarometer: “We ontwikkelen binnen Avans al vele jaren blended learning, maar hoe weten we of het goed is, en of de blend de juiste is?”
Velen van ons zijn bezig met ontwerpen, vormgeven of geven van blended onderwijs. Er is en wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar blended learning en daardoor is er veel kennis beschikbaar. Maar hoe bepaal je welke artikelen relevant zijn? En welke kennis uit onderzoek kun je toepassen in je eigen praktijk? Speciaal voor jou bieden we daarom elke maand op een laagdrempelige manier kennis aan over blended onderwijs. Dit is deel 26 in de reeks.
English follows Dutch
Een man die verliefd wordt op zijn computer, met haar mooie stem en menselijke eigenschappen, is dat fictie of inmiddels werkelijkheid? De SIG Media & Education organiseerde op 17 maart een bijeenkomst waarin deelnemers meegingen op reis door de tijd met AI – langs media toen, nu en straks.
“We denken dat studenten met een rugzak vol leerstrategieën van de middelbare school komen, maar dat is niet zo. Uit onderzoek weten we dat die rugzak behoorlijk leeg is”, aldus Patrick Sins, lector Leren aan de Hogeschool Rotterdam. Veel studenten lopen vast in het vervolgonderwijs, omdat ze niet goed kunnen plannen en moeite hebben met leren. Docenten hebben een belangrijke rol in het aanleren van zelfregulerend leren. Op de Kennisparade van de Hogeschool van Amsterdam gaven Patrick Sins en Andries Vroegrijk hierover een wervelende masterclass.
Velen van ons zijn bezig met ontwerpen, vormgeven of geven van blended onderwijs. Er is en wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar blended learning en daardoor is er veel kennis beschikbaar. Maar hoe bepaal je welke artikelen relevant zijn? En welke kennis uit onderzoek kun je toepassen in je eigen praktijk? Speciaal voor jou bieden we daarom elke maand op een laagdrempelige manier kennis aan over blended onderwijs. Dit is deel 25 in de reeks.
English follows Dutch