Ga naar 'Online events'

Alle artikelen van Online events

27 artikelen

 1. 15-18 maart Online Onderwijsdagen Radboud Universiteit en HAN University of Applied Sciences

  Er was eens... een onderwijsinstelling die studenten de wereld liet ontdekken met online gastcolleges en online onderwijs in het buitenland. Studenten hoefden zich niet te bekommeren om cijfers, alles draaide om voortdurend groeien aan de hand van feedback van docenten en medestudenten. Hoe ziet het onderwijs na de huidige pandemie er volgens jou uit? Hoe wil jij doceren? Hoe willen studenten leren? Deel jouw idee√ęn en doe nieuwe inzichten op tijdens de Onderwijsdagen 2021. De Radboud Universiteit en de HAN University of Applied Sciences presenteren van 15 maart tot en met 18 maart 2021 vier dagen lang een veelzijdig online programma. Docenten en andere onderwijsliefhebbers worden uitgenodigd om deel te nemen aan workshops en lezingen. Daarnaast hebben we heel veel artikelen, podcasts en videoclips die je op eigen gelegenheid kunt lezen, beluisteren en bekijken.
  Aankondiging Onderwijsdagen RU-HAN
 2. Open Education Week: Activiteiten in Nederland

  Van maandag 1 maart tot en met vrijdag 5 maart is het Open Education Week. De week staat geheel in het teken van open onderwijs en open leermaterialen. Over de hele wereld worden de laatste ontwikkelingen met elkaar gedeeld. Interessant? Dit staat in Nederland op het programma.
  Open education week 1-5 maart
 3. ūüĎČūüŹĽSign up now for the SURF Research Week

  ūüĎČūüŹĽ Don‚Äôt miss it! Are you working as a researcher, research supporter, data steward, PhD candidate or as a policymaker at a university, university of applied sciences, research institute, university medical center, or in the industry?¬† Sign up now for SURF Research Week, the national conference for research & ICT. We bring you an inspiring online programme on 13, 14 and 15 April from 13:30 to 17:00. Feel free to pick all three afternoons, or only a¬†specific afternoon you like!¬† Check out the website for more information: www.surf.nl/researchweek¬† #srw21 #research Connecting Science and Technology.
  Banner van de SURF Research Week
 4. Webinar 5 februari: Studenten motiveren? De docent als topcoach

  Wat motiveert jouw studenten? En hoe wakker je de innerlijke vlam van studenten aan? In dit webinar kijken we naar de (top)sport. Wat kunnen we daarvan leren? Student en ex-profvoetballer Risheet deelt hoe motivatie bij hem werkt. En we presenteren de Motivatie-motor. Een praktische tool die jou helpt motiverend onderwijs te ontwikkelen.
  Studenten motiveren? De docent als topcoach
 5. Webinars over online onderwijs terugkijken

  De partners in de Vraagbaak online onderwijs organiseren regelmatig webinars over actuele onderwerpen op het gebied van online onderwijs. Bekijk nu alle opnames terug. We hebben ze per onderwerp voor je op een rijtje gezet. 
  Webinars over online onderwijs terugkijken
 6. Cameragebruik tijdens online lesactiviteiten: tips en aandachtspunten

  Eén van de meest gehoorde frustraties van docenten bij het geven van onderwijs op afstand, is dat studenten hun camera uit hebben staan tijdens de online lesactiviteiten. Hierdoor kunnen docenten niet zien of de studenten echt aanwezig zijn, hoe ze reageren en in welke staat van zijn ze verkeren waardoor het veel moeilijker is te interacteren en communiceren met de studenten.
  Camera
 7. Digital University Day - 26 november

  De Coronacrisis heeft op universiteiten en hogescholen ook een grote impact gehad. Niet alleen onderwijs, maar ook voorlichtingsactiviteiten, academische plechtigheden, promoties, wetenschappelijke bijeenkomsten en congressen kunnen niet in de oude vorm georganiseerd worden. De 1.5m maatregelen en overige beperkingen zullen nog wel even blijven gelden, bovendien is de verwachting dat sommige veranderingen blijvend zijn. Denk aan de hybride vorm van evenementen, deels fysiek en deels online. Maar hoe organiseer je nou een online of hybrideactiviteit en welke vorm past het beste bij jouw evenement of doelgroep? 
  Logo Digital University Day
 8. Learning from education innovation using the 4TU.CEE innovation map

  De snelle veranderingen in de samenleving zijn een uitdaging voor de onderwijsinstellingen. Die reageren door onderwijsvisies, leerdoelen, curricula en vakken te vernieuwen. Info daarover is vaak op projectbasis en heel divers. Je kunt dus moeilijk handige voorbeelden vinden of van meer projecten leren. Daarom bieden de vier technische universiteiten standaard informatie over onderwijsinnovatieprojecten aan op: https://www.4tu.nl/cee/innovation/ Analyse van alle projecten levert bruikbare conclusies op zoals te zien is in het artikel: Learning from education innovation using the 4tu.cee innovation map
  Titel met universiteitsgebouw