De Vraagbaak wenst jullie....

2021. Zullen we maar gewoon doen alsof dat jaar klaar is en nu al met frisse moed aan 2022 beginnen? Want het jaar in lockdown afsluiten doet wel wat. Dan is het lastiger de lichtpuntjes die het afgelopen jaar opleverden te blijven zien. Dat is logisch. Maar wij van de Vraagbaak Online Onderwijs hebben er heel veel gezien.

Kerstwens Vraagbaak

Fraaie voorbeelden

Docenten die nieuwe online werkvormen gingen uitprobeerden en positief verrast werden bijvoorbeeld.  Daarna bij het weer opengaan van de instellingen hun fysieke onderwijs anders gingen inzetten en weer verrast werden, zodat ze gingen sleutelen aan de afstemming tussen online en fysieke activiteiten. Heel veel docenten die dit niet langer alléén oppakten, maar vanuit een onderwijsteam en er zo achter kwamen dat samen werken aan blended onderwijs leuk en inspirerend kan zijn.  En oh ja, ook de docenten die dat meer en meer samen met hun studenten zijn gaan doen.

En we zoeken door

We mochten deze docenten interviewen en er artikelen over schrijven. Daar werden we blij van en het is onze overtuiging dat er nog veel meer mooie voorbeelden te vinden zijn. Die blijven we ook volgend jaar zoeken, want elkaar inspireren staat telkens hoog op lijstjes van wat jullie, docenten en ondersteuners, aangeven nodig te hebben. Tip ons dus vooral over die collega met een fraaie oplossing! Of plaats zelf een artikel op communities.surf.nl.

Community versterken

Maar de Vraagbaak zou de Vraagbaak niet zijn als we niet zouden nadenken over een iets andere invulling. Daarover begin 2022 veel meer. Maar laat ik alvast een tipje van de sluier oplichten: we willen ons nog meer gaan richten op het versterken van deze community van docenten en ondersteuners. Zodat de aanpassers, veranderaars, ervaringsdeskundigen, creatievelingen en tegen-de-richting-in-zwemmers, eigenlijk iedereen dus, geïnspireerd blijft, zelfs als het even tegen zit. Het vinden van elkaar als je niet op dezelfde instelling werkt staat ook op ons lijstje. Kortom: in 2022 gaan we proberen nog meer te verbinden. 

Over binding gesproken...

Nog een week onderwijs op afstand. Twee artikelen uit de oude doos over dat verdraaide online lesgeven, want het is toch weer even schakelen. 

En dan volgende week even helemaal niks meer, behalve die roman lezen of spelletjes doen. Want vakantie is om van te genieten las ik vorige week. Niet om bij te komen van je te drukke werk. Daarom misschien deze week al een versnellinkje terug? Hopelijk kan dat!

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 0 reacties