ChatGPT - verzameling bronnen

De afgelopen weken is het onderwijs in rep en roer door de nieuwe applicatie ChatGPT. Deze blog is een verzameling van relevante bronnen en artikelen over ChatGPT in relatie tot het onderwijs. De onderstaande links zijn bedoeld om te helpen met het nadenken over de impact van GPT in het onderwijs.

Zijn er nog artikelen die je mist in dit stuk? Stuur dan een mail naar bertine.vandeyzen@surf.nl of reageer onder aan de pagina. Meer vragen over dit onderwerp? Mail dan naar ai@surf.nl.

(Technische) Uitleg

Flowchart gebruik ChatGPT door Aleksandr Tiulkanov
Flowchart gebruik ChatGPT door Aleksandr Tiulkanov

Chat-GPT voor onderwijs

In het nieuws

Andere GPT tools

Meer link collecties

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 6 reacties

Reactie van Hollants, Peter

Een video van 10 minuten over ChatGPT welke ik voor Hogeschool Inholland heb gemaakt (logo afgedekt), mag gedeeld/verspreid worden.

De toekomst van hoger onderwijs is hier: ontdek hoe ChatGPT en andere geavanceerde AI-technologieën de manier waarop we leren en onderwijzen voorgoed zullen veranderen. Van automatisering van taken tot de ontwikkeling van slimme robots, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bovendien zullen we ook de relatie van ChatGPT met take-home toetsen onderzoeken en hoe deze technologie kan bijdragen aan een eerlijkere, efficiëntere en toegankelijkere evaluatie van studenten.

https://www.youtube.com/watch?v=x3EWDQpCUsk