ChatGPT - verzameling bronnen

De afgelopen weken is het onderwijs in rep en roer door de nieuwe applicatie ChatGPT. Deze blog is een verzameling van relevante bronnen en artikelen over ChatGPT in relatie tot het onderwijs. De onderstaande links zijn bedoeld om te helpen met het nadenken over de impact van GPT in het onderwijs.

Zijn er nog artikelen die je mist in dit stuk? Stuur dan een mail naar bertine.vandeyzen@surf.nl of reageer onder aan de pagina. Meer vragen over dit onderwerp? Mail dan naar ai@surf.nl.

(Technische) Uitleg

Flowchart gebruik ChatGPT door Aleksandr Tiulkanov
Flowchart gebruik ChatGPT door Aleksandr Tiulkanov

Chat-GPT voor onderwijs

In het nieuws

Andere GPT tools

Meer link collecties

Auteur

Reacties

Dit artikel heeft 9 reacties

Reactie van Hollants, Peter

Een video van 10 minuten over ChatGPT welke ik voor Hogeschool Inholland heb gemaakt (logo afgedekt), mag gedeeld/verspreid worden.

De toekomst van hoger onderwijs is hier: ontdek hoe ChatGPT en andere geavanceerde AI-technologieën de manier waarop we leren en onderwijzen voorgoed zullen veranderen. Van automatisering van taken tot de ontwikkeling van slimme robots, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bovendien zullen we ook de relatie van ChatGPT met take-home toetsen onderzoeken en hoe deze technologie kan bijdragen aan een eerlijkere, efficiëntere en toegankelijkere evaluatie van studenten.

https://www.youtube.com/watch?v=x3EWDQpCUsk

Reactie van Paulo Moekotte

Volgens mij mag een verwijzing naar Huggingface (https://huggingface.co/) niet ontbreken. Houd zicht op de vele modellen die je online kunt testen en apps die voorbijkomen in de huggingface spaces.

Daarnaast mis ik een rubriek/verwijzing naar de groeiende hoeveelheid apps die ingezet kunnen worden in onderzoek, zoals elicit.org. Scispace (typeset.io), Litmaps (https://www.litmaps.com/).

Als antwoord op door Paulo Moekotte

Reactie van Bertine van Deyzen

Hoi Paulo,
Goede toevoeging, ik heb hem erbij gezet.

Een rubriek voor apps voor onderzoek is een project op zich. Eens dat het heel nuttig kans zijn, maar lastig up to date te houden. Ik ga het wel voor je melden bij de collega's van AI in onderzoek.