Ga naar 'Media & Education'

Alle artikelen van Media & Education

240 artikelen

 1. Akoestiek in onderwijsruimtes – iets om werk van te maken!

  Bij het realiseren van onderwijsruimtes is akoestiek vaak een ondergeschoven kindje. En juist op dat vlak is veel winst te boeken. Met eenvoudige ingrepen in de inrichting alsmede complexere elektronische oplossingen. 

 2. Enhanced Learning in The New Digital Classroom - Webinar verslag

  Docenten hebben tijdens de pandemie veel geleerd over online lesgeven en lesgeven in een hybride onderwijsruimtes. Nu studenten weer terugkomen naar de fysieke onderwijsruimtes zoeken docenten naar manieren om digitale middelen in te zetten om hun onderwijs te verbeteren.

 3. Media & Learning conference 2022

  Op 2 en 3 juni werd het Media & Learning congres in Leuven georganiseerd met als thema: "University of the Future – Mediated, Pixelated, Hybrid or Virtual?". Ondanks dat het al even geleden is, is het onderwerp nog steeds actueel. Deelnemers konden verschillende inspiratie sessies en workshops volgen over de toepassing van podcasts en video's in het onderwijs, maar ook over onderwerpen als hybride lesgeven en nieuwe ontwikkelingen rondom Extended Reality (XR). 

 4. Korting voor SIG Learning Spaces- leden bij Congres Innovative Learning Spaces in sept

  Voor de 7de keer wordt het 3 daagse internationale congres over Innovative Learning Spaces op 14-16 september georganiseerd, en nu eindelijk in Amsterdam! Vanaf het begin is er altijd veel belangstelling geweest vanuit Nederland en het is nu de kans om dit congres in eigen land te kunnen bijwonen.  

 5. Digitaliseringsimpuls Onderwijs: een nationale kennisinfrastructuur

  In de Digitaliseringsimpuls Onderwijs, het innovatieprogramma waarvoor MBO Raad, Vereniging Hogescholen, UNL en SURF 560 miljoen euro ontvingen uit het Nationaal Groeifonds, draait het vooral om samenwerken. Mbo-instellingen, hogescholen en universiteiten dragen zelf nog eens 43 miljoen inkind bij. 

 6. Digitaliseringsimpuls onderwijs: transformatiehubs

  De komende 8 jaar is er 603 miljoen euro beschikbaar om te investeren in digitalisering van het onderwijs. 560 miljoen komt van het Nationaal Groeifonds, 43 miljoen investeren mbo-instellingen, hogescholen en universiteiten inkind. Waar wordt dat geld in geïnvesteerd?

 7. 560 miljoen euro voor de Digitaliseringsimpuls Onderwijs

  Op 14 april 2022 kende het Kabinet op advies van de beoordelingscommissie van het Nationaal Groeifonds 560 miljoen euro toe aan de Digitaliseringsimpuls Onderwijs, een aanvraag van MBO Raad, Vereniging Hogescholen, Universiteiten van Nederland en SURF.  Mbo-instellingen, hogescholen en universiteiten dragen zelf nog eens 43 miljoen euro inkind bij. Daarmee komt het totale bedrag op 603 miljoen euro.  

 8. SURF XR on Tour - connecting with local eXtended Reality communities

  In 2022 the SURF Open Innovation Lab is organizing "XR on Tour", in which we will visit various institutions and events. The goal of the tour is to inspire and find potential new use(r)s of different forms of eXtended Reality (XR, i.e. virtual, augmented and virtual reality), to strengthen connections with existing XR hubs and local communities, and in general to promote XR as a technology that can be beneficial to research and education in The Netherlands.

 9. De kracht van podcasts in het onderwijs – Highlights uit het webinar van vrijdag 13 mei

  Podcasts zijn de afgelopen twee jaar in hoog tempo populair geworden. "Even weg van het scherm is prettig", zo meldde een deelnemers aan dit webinar. Bijvoorbeeld om de planten water te geven tijdens het luisteren of die o zo nodige wandeling te maken. Tijdens dit webinar over de kracht van podcasts in het onderwijs kwamen sprekers aan het woord van Hogeschool Saxion, Hogeschool Rotterdam en Universiteit Leuven. Ze schetsten de verschillende soorten podcasts, gingen in op de vraag of studenten ook écht iets leren van podcasts en gaven veel bruikbare tips om nog betere podcasts te maken. Benieuwd naar het hele webinar? Kijk het webinar hieronder terug of lees het verslag.

 10. Tips, discussies en verhalen over digitale onderwijsinnovatie op LinkedIn. Deze kwamen in april voorbij!

  Tips, discussies en verhalen over digitale onderwijsinnovatie en blended onderwijs. Dagelijks komen ze op LinkedIn voorbij. De Vraagbaak Online Onderwijs verzamelt elke maand speciaal voor jou de posts die je niet wil missen. Deze vonden wij in april. Mis je iets? Vul het aan in de reacties! Ga direct naar: 💡Praktische tips | 💬 In gesprek | 📺Kijken & luisteren | 📖 Onderwijsverhalen | 🏆 In de prijzen | 📆 Hier wil je bij zijn