Ga naar 'Media & Education'

Alle artikelen van Media & Education

271 artikelen

 1. Hybrid Classrooms in de praktijk: simultaan lesgeven in 5 landen

  De Universiteit Utrecht experimenteert in de alliantie CHARM-EU met onderwijs dat tegelijkertijd in 5 landen wordt gegeven. De geleerde lessen ten aanzien van hybrid classrooms zijn op een rijtje gezet.

 2. Call for proposals: Media & Learning 2024 – Back to the Future?

  The Call for proposals for het The Media & Learning 2024: Back to the Future? conference is open!

 3. Vacature Lid Kernteam Special Interest Group (SIG) Media & Education 

  Ben jij een gedreven professional met expertise op het gebied van (didactische) multimediatoepassingen binnen het mbo, hbo of wo? Wil je graag deel uitmaken van een dynamische kennis community die zich richt op de effectieve inzet van multimedia in het onderwijs? Dan is deze vacature binnen de Special Interest Group (SIG) Media & Education iets voor jou! 

 4. Optimaal kennisclips inzetten in je onderwijs – verslag van een workshop

  Hoe optimaal kennisclips inzetten in je onderwijs? Dat was het onderwerp van de workshop georganiseerd door de SIG Media and Education op donderdag 21 september op locatie bij SURF in Utrecht.

 5. EMBED gebruikers gezocht

  Voor een eventueel vervolgproject van EMBED (the European Maturity Model for Blended Education) zijn we opzoek naar gebruikers van dit model.

 6. ‘Digitalisering prikkelt mijn creativiteit’ | Gillian Saunders' kijk op onderwijsinnovatie

  Kijk op onderwijsinnovatie | dr. ir. Gillian N. Saunders-Smits  Op welke manier helpt digitalisering bij het innoveren van het onderwijs? En hoe zal het hoger onderwijs veranderen door alle (nieuwe) mogelijkheden? Wij vroegen het aan Gillian Saunders, docent aan de faculteit Mechanical Engineering van de TU Delft. “Docenten durven meer te experimenteren als er goede ondersteuning is.”

 7. Verplegen met een VR-bril op | De rol van XR in zorgopleidingen

  In de wereld van het zorgonderwijs groeit de behoefte aan de toepassing van XR in de opleiding. Zo gaat simulatie een steeds grotere rol spelen bij het opleiden van studenten. In dit artikel nemen we je mee in de laatste ontwikkelingen en laten we een paar mooie voorbeelden zien van XR binnen zorgopleidingen. 

 8. Innovative Learning Spaces Summit 2023 @ SURF

  Ben jij geïnteresseerd in het thema Learning spaces? En wil jij inspiratie opdoen en je kennis en netwerk uitbreiden? Neem dan samen met collega’s uit het land online deel aan de Innovative Learning Spaces Summit 23. Dus wel je netwerk uitbreiden en met collega’s in gesprek over learning spaces. Maar niet een dure reis naar Praag.

 9. Wat je moet weten over ... XR (SURF short)

  Een korte podcast van 15 minuten over eXtended Reality (XR), de mogelijkheden en ontwikkelingen, gebruik in onderwijs en onderzoek, en de National XR Day op 5 Juli aanstaande.

 10. National XR Day: more programme details!

  We just published more details on the program of National XR Day, 5 July,  organized by SURF and TU Delft.