Ga naar 'Digitaal certificeren'

Alle artikelen van Digitaal certificeren

12 artikelen

  1. Terugblik van het Webinar “Npuls, wendbaar georganiseerd onderwijs”

    We hebben de webinar reeks Flexibilisering, weten we al wat studenten willen? weer hervat in het nieuwe jaar. Op woensdag 24 januari 2024 hebben we het 8e Webinar “Npuls, wendbaar georganiseerd onderwijs” georganiseerd.

  2. Een leven lang ontwikkelen met microcredentials | Lees het gratis magazine

    Vraag jij je af hoe de toekomst van microcredentials eruitziet? Of wat de meerwaarde is van microcredentials? Npuls legt de beweging rondom microcredentials in het mbo, hbo en wo vast in een fraai magazine en geeft daarmee antwoord op veel vragen! Laat je inspireren door de bijna vijftig pagina’s aan interviews, columns, infographics en meer. Lees hier het magazine

  3. Webinar Npuls, wendbaar georganiseerd onderwijs

    Op woensdag 24 januari van 12.00 uur tot 13.00 uur organiseren we het webinar: “Npuls, wendbaar georganiseerd onderwijs”. Dit is het 8e webinar in een 9-delige reeks over Flexibilisering: “weten we al wat studenten willen?” In deze reeks gaan we dieper in op de impact van flexibilisering op onderwijs vanuit onderwijskundig en organisatorisch perspectief.

  4. Dit lees je op LinkedIn over… microcredentials

    Steeds meer onderwijsinstellingen reiken microcredentials uit. Een microcredential is een erkend, digitaal certificaat waarmee je als professional kunt aantonen welke kennis en vaardigheden je hebt opgedaan na succesvolle afronding van een kortere onderwijseenheid. Op LinkedIn wordt er veel over gepost. Wij selecteerden 15 berichten die in de maanden oktober en november op LinkedIn verschenen. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal up-to-date.

  5. Terugblik van het Webinar: “Voltijd Verleden Tijd?!”

    Op 3 oktober 2023 hebben we het 5de Webinar “Voltijd Verleden Tijd?!” van de reeks Flexibilisering, weten we al wat studenten willen? georganiseerd. Onderwijsinstellingen breiden steeds meer hun LLO aanbod uit. Daardoor wordt onderwijs steeds toegankelijker voor professionals die al een opleiding hebben afgerond en hun kennis willen verdiepen of juist willen verbreden.

  6. Webinar Voltijd Verleden Tijd?!

    Dit is het 5e webinar in de negendelige reeks over Flexibilisering: “weten we al wat studenten willen?” In deze reeks gaan we dieper in op de impact van flexibilisering op onderwijs vanuit onderwijskundig en organisatorisch perspectief. Tijdens dit webinar ontdek je meer over het thema Leven Lang Ontwikkelen (LLO), het implementeren van flexibel (deeltijd) onderwijs en de daarbij horende keuzemogelijkheden van studenten.

  7. 10.000e edubadge uitgereikt: "een edubadge maakt je interessant voor werkgevers"

    Twee jaar na de introductie is de 10.000e edubadge uitgereikt bij Hogeschool Saxion. Docenten en studenten zijn blij met deze nieuwe vorm van beloning, naast (maar niet in plaats van!) de traditionele studiepunten. Ik sprak met twee medewerkers en twee studenten van Saxion, om te horen wat zij de meerwaarde van edubadges vinden.  

  8. Digitaliseringsimpuls Onderwijs: een nationale kennisinfrastructuur

    In de Digitaliseringsimpuls Onderwijs, het innovatieprogramma waarvoor MBO Raad, Vereniging Hogescholen, UNL en SURF 560 miljoen euro ontvingen uit het Nationaal Groeifonds, draait het vooral om samenwerken. Mbo-instellingen, hogescholen en universiteiten dragen zelf nog eens 43 miljoen inkind bij. 

  9. 560 miljoen euro voor de Digitaliseringsimpuls Onderwijs

    Op 14 april 2022 kende het Kabinet op advies van de beoordelingscommissie van het Nationaal Groeifonds 560 miljoen euro toe aan de Digitaliseringsimpuls Onderwijs, een aanvraag van MBO Raad, Vereniging Hogescholen, Universiteiten van Nederland en SURF.  Mbo-instellingen, hogescholen en universiteiten dragen zelf nog eens 43 miljoen euro inkind bij. Daarmee komt het totale bedrag op 603 miljoen euro.  

  10. SURF Communities is vernieuwd!

    Heb je het gezien? SURF Communities is vernieuwd. SURF Communities is hét platform voor iedereen die binnen het onderwijs en onderzoek werkt aan innovatie met ICT. Kennis delen, elkaar inspireren en contacten leggen staan centraal. En vanaf nu kan dat nog makkelijker! Lees nu wat er is veranderd en neem vooral een kijkje op de vernieuwde site!