Ga naar 'Digitaal certificeren'

Alle artikelen van Digitaal certificeren

6 artikelen

 1. 10.000e edubadge uitgereikt: "een edubadge maakt je interessant voor werkgevers"

  Twee jaar na de introductie is de 10.000e edubadge uitgereikt bij Hogeschool Saxion. Docenten en studenten zijn blij met deze nieuwe vorm van beloning, naast (maar niet in plaats van!) de traditionele studiepunten. Ik sprak met twee medewerkers en twee studenten van Saxion, om te horen wat zij de meerwaarde van edubadges vinden.  

 2. Digitaliseringsimpuls Onderwijs: een nationale kennisinfrastructuur

  In de Digitaliseringsimpuls Onderwijs, het innovatieprogramma waarvoor MBO Raad, Vereniging Hogescholen, UNL en SURF 560 miljoen euro ontvingen uit het Nationaal Groeifonds, draait het vooral om samenwerken. Mbo-instellingen, hogescholen en universiteiten dragen zelf nog eens 43 miljoen inkind bij. 

 3. 560 miljoen euro voor de Digitaliseringsimpuls Onderwijs

  Op 14 april 2022 kende het Kabinet op advies van de beoordelingscommissie van het Nationaal Groeifonds 560 miljoen euro toe aan de Digitaliseringsimpuls Onderwijs, een aanvraag van MBO Raad, Vereniging Hogescholen, Universiteiten van Nederland en SURF.  Mbo-instellingen, hogescholen en universiteiten dragen zelf nog eens 43 miljoen euro inkind bij. Daarmee komt het totale bedrag op 603 miljoen euro.  

 4. SURF Communities is vernieuwd!

  Heb je het gezien? SURF Communities is vernieuwd. SURF Communities is hét platform voor iedereen die binnen het onderwijs en onderzoek werkt aan innovatie met ICT. Kennis delen, elkaar inspireren en contacten leggen staan centraal. En vanaf nu kan dat nog makkelijker! Lees nu wat er is veranderd en neem vooral een kijkje op de vernieuwde site!

 5. 1 jaar edubadges: waar staan we en waar gaan we heen?

  1 oktober was het precies een jaar geleden dat de SURF-dienst edubadges live ging: een open platform voor het uitreiken van digitale certificaten, voor zowel formeel als niet-formeel onderwijs. Voor mij als productmanager was het natuurlijk een enerverend jaar: starten met een heel nieuwe dienst is altijd spannend. In deze blog vertel ik hoe het eerste jaar is verlopen, en blik ik vooruit: wat staat er allemaal op onze roadmap?

 6. edubadges maakt een vliegende start

  edubadges is een half jaar oud. Reden voor een feestje? Volgens mij wel. Als productmanager zie ik dat instellingen er enthousiast mee aan de slag gaan. Ze onderzoeken hoe ze met edubadges digitale certificaten kunnen uitreiken en zo een vaste plek kunnen geven in hun onderwijs. Met als uiteindelijke doel om leven lang ontwikkelen mogelijk te maken. En er komen steeds meer instellingen bij! Waar staan we met edubadges? En waar gaan we naartoe?