Ga naar 'Home'

Artikelen

1575 artikelen

 1. Verslag van netwerkevenement 7 juni

  Op 7 juni 2023 werd een netwerkeventement georganiseerd rondom Learning Analytics (LA). De opzet was volledig gericht op kennismaken en uitwisseling. Deelnemers presenteerden kort een lopend project of een 1-minuut pitch over hun bezigheden rondom LA. Daarna was er tijd voor een verdiepend gesprek, en de dag werd afgesloten met een lunch. 

 2. “Ask-me-Anything”- sessie met kernteamleden SIG

  Sluit op 9 juni 12:00-12:30 live aan via LinkedInLive en stel al je AIED vragen aan experts uit het veld. Klink hier voor de link naar de livestream.

 3. Welke kwaliteiten heb jij (nodig) als onderwijskundig ICT-professional?

  Dit is een bijdrage van Peter Dekker Icto-coach, adviseur blended learning, onderwijstechnoloog, instructional designer. Dit is maar een kleine greep uit alle verschillende benamingen om de sterk opkomende functie van de onderwijskundig ICT-professional te beschrijven. Ben jij zo’n ICT-professional en wil je meer zicht krijgen op je kennis en vaardigheden en het gesprek aangaan over ontwikkelmogelijkheden? Er is nu een instrument beschikbaar dat je daarbij helpt: de kwaliteitenradar.

 4. Challenge: Welke kansen biedt Artificiële Intelligentie (AI) voor studenten? Deel jouw ultieme AI-toepassing!

  1 jun. - 26 sep. | SURF & Starthubs In deze challenge zijn we op zoek naar de positieve ervaringen en kansen die AI biedt voor studenten in het onderwijs. Hoe gaat AI jou helpen een betere student en kritische burger te worden? Geef een inspirerend toekomstbeeld waaruit blijkt wat de toegevoegde waarde van AI is voor studenten!

 5. PhD Candidate: The Ethical and Societal Implications of AI in Education

  National Education Lab (Radboud University) is searching for a PhD candidate to join the ethics team

 6. Coderen in het AI-tijdperk: Uitdagingen en Kansen in ICT-Onderwijs

  Een van de meest besproken vragen is of AI het programmeren en coderen zoals we dat kennen, zal overbodig maken. Hoe moeten we de toekomstige ICT'ers opleiden? Het antwoord is complex, en terwijl het coderen zal veranderen, is het niet van plan te verdwijnen.

 7. Ga je met ons mee naar de Media & Learning Conferentie in Leuven 19-21 juni?

  Ben jij in je werk bezig met XR in het onderwijs en heb je zin in een interessante conferentie en tegelijkertijd jouw XR netwerk uitbreiden? Ga dan mee met de Nederlandse delegatie naar de Media & Learning 2023 conferentie! Naast de conferentie zelf hebben we een interessant programma op de maandagmiddag samengesteld. 

 8. Zelf VR/AR inzetten. Een goed idee!? Highlights uit het webinar van 26 mei

  De belangstelling voor Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) en Mixed Reality (MR) groeit sterk. Het wordt steeds vaker ingezet in het onderwijs. In het webinar van 26 mei werden de voor- en nadelen van VR, AR en MR in het onderwijs besproken. Die bewustwording is nodig om een goede afweging te kunnen maken. Het stappenplan dat werd gepresenteerd, kan daar praktisch bij helpen.

 9. Ga mee op studiereis en leer meer over (inter)nationale Centers for Teaching and Learning

  Ben jij in je werk bezig met de vraag hoe Centres for Teaching en Learning eruit moeten gaan zien? Ben je op zoek naar (inter)nationale ervaringen? En heb je zin in een interessante conferentie en om tegelijkertijd jouw netwerk uit te breiden? Ga dan mee met de Nederlandse delegatie naar de Media & Learning 2023 conferentie! 

 10. Ga je mee naar leuven? Media & Learning 2023 en Learning spaces

  Ben jij in je werk bezig met Learning spaces, inzet van media en het gebruik hiervan in het onderwijs?  Ga dan mee met de Nederlandse delegatie naar de Media & Learning 2023 conferentie!