Ga naar 'Onderwijslogistiek'

Alle artikelen van Onderwijslogistiek

100 artikelen

 1. Project Future Campus

  Kan je onderwijs van morgen nog wel geven op de campus van vandaag (of misschien zelfs van gisteren)? Ondanks dat het onderwijs zich de afgelopen eeuw flink heeft ontwikkeld en de wereld om ons heen ontzettend snel verandert, is de campus op veel plekken niet zoveel veranderd. Vanuit diverse perspectieven, zoals technologisch en maatschappelijk, gaat SURF daarom met het nieuwe project Future Campus op zoek naar antwoorden op de vraag: 'Hoe ziet de campus eruit in 2040?’.  

 2. Activerende werkvormen: ALC’s helpen de docent

  Een Active Learning Classroom (ALC) maakt het gemakkelijker om activerende werkvormen in te zetten. En een ALC daagt de docent uit om na te denken over de werkvormen in tegenstelling tot een klassieke collegezaal waar je als docent vaak automatisch kennis gaat zenden.

 3. Looking back at the Webinar Building Blocks for Flexible Education

  Do you want to get started with flexible education? Are you ready to develop flexible educational units? Then watch back this webinar on our publication in which we provide building blocks to help you do just that.  The building blocks include a general introduction to flexible education, learning outcomes, assessments and learning activities.

 4. Terugblik van het Webinar Bouwstenen voor Flexibel Onderwijs

  Wil je als Hoger Onderwijs instelling aan de slag met meer flexibel onderwijs? Heb je plannen om flexibele onderwijseenheden te gaan ontwikkelen? Kijk dan deze Webinar over onze publicatie waarin we bouwstenen aanreiken die je daarbij kunnen helpen terug. De bouwstenen betreffen een algemene inleiding in flexibel onderwijs, leeruitkomsten, toetsing en leeractiviteiten.

 5. Webinar: Building blocks for flexible education

  Do you want to work on flexibilisation within your institution? And actually develop flexible education? Then register now for the webinar of the Making education more flexible zone, in which you will learn more about the publication Building blocks for flexible education. The building blocks developed by the zone will support you in developing flexible education within your institution. The webinar will be held in both Dutch and English. 

 6. Studeren in het buitenland, ook met een functiebeperking!

  Studie of stage in het buitenland is een unieke en waardevolle ervaring. Elke student verdient deze kans. Dus ook studenten met een functiebeperking, zoals bijvoorbeeld dyslexie, een chronische ziekte of een handicap. Het is begrijpelijk dat zij soms voor extra uitdagingen staan en twijfelen over deze mooie kans. InclusiveMobility.eu biedt hen én ook jou als onderwijsprofessional dat extra steuntje in de rug om deze buitenlandervaring voor hen mogelijk te maken.

 7. Webinar Samen Versnellen online

  Wil je van opleidingsroutes naar studentroutes? Speel dan samen met je collega’s Samen Versnellen, een spel ontwikkeld door de zone Flexibilisering. Op 11 oktober gaf de SIG Onderwijslogistiek in samenwerking met het Versnellingsplan een webinar over het spel.

 8. Werkbezoek Active Learning Classrooms (Groningen)

  Op donderdag 3 november organiseren de RUG en de SIG Learning Spaces een werkbezoek met als onderwerp de Active Learning Classroom (ALC).

 9. Vijf inzichten die ik meenam van de Innovative Learning Spaces Summit 2022

  Onderwijsruimtes in de breedste zin van het woord staan centraal op de jaarlijkse Innovative Learning Spaces Summit (ILSS22). Dit jaar was de fysieke bijeenkomst in Amsterdam. Ik was op de ILSS22 en ben er geïnspireerd van teruggekomen. Ik heb veel gezien en geleerd. Dit zijn vijf inzichten die ik je niet wil houden: gebruik ze als je zelf aan de slag gaat met LS.

 10. Laatste early bird kaartjes Onderwijsdagen 2022!

  Voor het geval je van plan was om dit jaar de Onderwijsdagen bij te wonen, vrijdag 14 Oktober is de laatste early bird dag! Pak je kans!